Украйна очаква поредната военна помощ

Украйна ще получи военна помощ от международните си партньори. Очаква се да пристигнат два самолета с военно оборудване.

Това съобщи украинският президент Петро Порошенко на среща с представители на силови ведомства, съобщават украински меди.

По думите на президента, по време на четвъртата мобилизация, военнослужещите ще бъдат подсигурени с всичко необходимо.

«Това, което ни обещаха партньорите ни от Литва, вече сме получили. Получихме първата партида топли дрехи, оборудване от Канада, а сега очакваме още два самолета. Получихме и помощ от Полша, както и от други наши партньори», отбеляза Порошенко.

«Тоест всички договорености, които сме постигнали през последния месец, се вписват в графика за предоставяне. За да може, всеки мобилизиран войник да бъде облечен добре, да бъде подсигурен с бронежилетка и всичко необходимо», отбеляза президентът на Украйна.

Напомняме, че президентът на Литва Даля Грибаускайте наскоро заяви, че има намерение да помогне на Украйна във войната срещу Донбас.

Последните изявления на Порошенко свидетелстват за това, че Киев се подготвя за истинска касапница в Донбас, а преговорите за мир са само параван, прикриващ военната подготовка.