Украинската армия възобнови обстрела на Донецк

В Донецк артилерийският обстрел бе възобновен веднага, след като се съмна. Гърмежи и тътени се чуват във всички квартали на града, предаде РИА Новости.

Градът се обстрелва от страната на летището и с. Песка, които са под контрола на украинската армия. Снаряди попадат и в Куйбишевски и Киевски квартали. Опълчението на града също отвръща на атаките. Все още няма данни за загинали и ранени, както и за разрушенията от обстрела. Съдейки по звука, снарядите са изстрелвани от установки „Град” и гаубици.

На обстрел са подложени и южните квартали на Донецк (Кировски и Петровски), към които настъпват украински военни от страната на Маринка и Еленовка.

Кметството в Донецк съобщи, че голяма част от кв. „Текстилщик” е останала без ток в резултат на обстрела. Без електроснабдяване са останали над 10 хил. жители на града.

В неделя през втората половина на деня снаряд е унищожил два автобуса ПАЗ и „Богдан”, съобщават от украинското министерство за извънредните ситуации.

Разрушена е и поликлиника в Киевски квартал, както и магазин за хранителни стоки. Местните жители са прекарали почти целия ден в укрития и бомбоубежища. Впрочем, голяма част от жителите отдавна са напуснали домовете си.