МО на РФ публикува видео на ударите на Далечната авиация срещу позиции на терористите в Сирия

Министерството на отбраната на Русия публикува на сайта си видео на масираните авиационни удари с крилати ракети и авиобомби по обекти на „Ислямска държава“ със самолети от Далечната авиация на Въздушно-космическите сили на РФ, предаде ТАСС.

„Всички удари се нанасят по предварително разузнати цели“, се казва в съобщението на пресслужбата на министерството на отбраната, публикувано под видеото.

По-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу доложи на президента Путин, че от 17 ноември в операцията на РФ в Сирия по борба със забранените в Русия терористични организации ще участва и Далечната авиация, в частност самолети Ту-160, Ту-95МС, Ту-22М3.

„В унищожаването на бандитските формирования наред с оперативно-тактическата авиация, действаща от летището „Хмеймим“, допълнително от руска територия са привлечени самолети Ту-160, Ту-95МС, Ту-22М3 от Далечната авиация“, каза Шойгу.

„Днес от 05:00 до 05:30 ч. сутринта московско време 12 далечни бомбардировача Ту-22 нанесоха удари по обекти на терористичната организация ИДИЛ в Ракка, от 09:00 до 09:40 стратегически бомбардировачи-ракетоносци Ту-160 и Ту-95МС изстреляха 34 крилати ракети с въздушно базиране по цели на терористите в провинциите Алепо и Идлиб. Общо през първото денонощие са планирани 127 бойни полета по 206 обекта на терористите. Към момента са изпълнени 82 полета, в хода на които са унищожени 140 обекта на бандитските формирования. Операцията продължава“, заяви той.

Министърът отбеляза, че последващите масирани авиационни удари ще се нанасят в съответствие с доложения план на операцията. „Силите и средствата са достатъчно“, уточни Шойгу.