Френски бизнесмен с удоволствие би заменил Оланд с Путин

Основателят на френския център за развлечения Puy de Fou Internationаl SAS Филип де Вильо, който планира да построи един от тематичните паркове в Крим, в интервю за френското списание Le Figaro, обяви подкрепата си към Путин, като подложи на рязка критика политиката на САЩ и Запада по отношение на Русия, съобщи РИА Новости.

„Аз бях впечатлен от харизмата на този държавен глава, от широтата на възгледите му и вниманието към културния обмен”, заяви де Вильо, разказвайки за срещата си с руския президент.

Според французина, паркът  Puy de Fou в Крим ще бъде построен в името на мира, който трябва да цари в отношенията между Русия и Европа. Той рязко критикува санкциите, въведени от ЕС и САЩ срещу Русия, като ги нарече „акт на войната”.

„Историята на Европа не може да се пише на американския континент”, отбеляза бизнесменът, като подчерта, че Европа не може да съществува отделно от Русия.

„Владимир Путин е патриотичен, далновиден и решителен държавен глава”, заяви Филип де Вильо. Според него, все по-често във Франция може да се чуе следното: „Днес на Франция са необходими такива мъже като Путин, а не като Оланд”.

Като цяло, говорейки за Съединените Щати, бизнесменът отбеляза, че тази страна се държи „неразумно”.

„За САЩ не е достатъчно да видят Украйна в състава на НАТО, тяхната крайна цел е свалянето на Путин, което да смаже Русия и така да могат да наложат собствената си идеология на мултикултурализма, глобализацията и консуматорството”, убеден е де Вильо.

Бизнесменът смята, че САЩ виждат в безкрайните войни единствения начин да обслужват своя гигантски държавен дълг.