Радзиховски: Убийството на Немцов е символично и показно

„Отчитайки сегашната репутация на Путин, убийството на Немцов е контролиран удар. Втори „Боинг“ – но свален на Каменния мост. От тук нататък западното обществено мнение (не политиците!) няма да приеме никакви варианти за „легитимация на Путин“. Няма да разбере.“ Това е написал на страницата си във Фейсбук  Леонид Радзиховски, руски публицист и учен-психолог.

„Това убийство ще има невероятен резонанс на Запад – именно с тази цел е и извършено.

Там малцина сред широките маси знаеха кой е Немцов, но сега ще узнаят всички.

Руски политик, опозиционен лидер, враг на Путин, враг на войната – убит точно срещу Кремъл. Убийците не са открити.

Това ще разберат всички граждани на ЕС и САЩ. Всичко това е истина. А изводът ще бъде един и само един – зад това стои Кремъл. Друг извод западното обществено мнение просто не може да направи.

Отчитайки сегашната репутация на Путин, това е контролиран удар. Втори „Боинг“ – но свален на Каменния мост.

От тук нататък западното обществено мнение (не политиците!) няма да приеме никакви варианти за „легитимация на Путин“. Няма да разбере.

Ако той (Путин) имаше своите надежди да се „договори“, сега надеждите са разстреляни. 4 изстрела в гърба.

Единственият вариант за „оправдание“ е бързо да се намерят убийците. Но това очевидно е нереално – дори само технически. Няма да ги намерят, а Митът вече е факт.

Ако от сега нататък няма да можем да казваме във Фейсбук това, което мислим – а както личи, ще стане именно така – аз, разбира се, ще закрия профила си в мрежата. Това скоро ще бъде ясно.“

Превод от руски: Елена Дюлгерова