Порошенко разреши на милицията да стреля без предупреждение

Скъпо излиза кампанията в югоизточна Украйна на украинския президент Петро Порошенко. Това той заяви на 18 август в Киев на съвещанието с командването на украинските силови структури, съобщи тв канал „Звезда“.

Порошенко предложи да се помисли върху прегрупирането на силите и разреши на милицията да стреля без предупреждение в зоната на “антитерористичната операция“. Именно така наричат в Киев войната срещу населението на Донецк и Луганск. Наредбата на Порошенко да се стреля на поражение допълни основния украински закон “За милицията“.

Украинският президент и опълченците на ДНР и ЛНР се оплакват, че нямат средства да държат военнопленните, които трябва да хранят и поят. Напомняме, че зачестяват случаите в които, украинските бойци доброволно се предават в плен на опълченците. Освен това, украинските военни изоставят военната си техника, която опълченците са твърде уморени да възстановяват (по думите им). Няколкократно опълчението е предлагало на киевските власти да направят обмен на пленници “всички на всички“, но до днес отговор от Киев няма. Всичко това разказа вчера зам.-министърът на отбраната на Донецка народна република  Петровски.