Международното движение на русофилите – Не е секретно оръжие, но няма аналози.

Международното движение на русофилите наистина не е тайно, а съвсем явно оръжие на Русия, срещу което Западът няма и не може да има защита. Всичко е много просто: тези хора говорят истината за Русия и руснаците. Няма противоотрова.

Руският поет Фьодор Тютчев през 1870 г. – преди повече от век и половина! – написа  великото, вечно злободневното и вечно пророческото:

Единство, – возвестил оракул наших дней, –
Быть может спаяно железом лишь и кровью…
Но мы попробуем спаять его любовью, –
А там увидим, что прочней…

Тогава, преди 154 години, „оракулът” е Ото фон Бисмарк, железният канцлер на тогавашната Германска империя – същата, която започва две световни войни и по време на една от тях обединява Европа. Единството с желязо и кръв е метод, който винаги се използва от Запада и винаги с една цел: да се води война срещу Русия и руснаците.

Днес думите на Фьодор Тютчев са по-актуални от всякога, защото Европейският съюз и англосаксонските страни създадоха нов съюз, за ​​да „удържат Русия“ с кръв и желязо и „да постигнат нейното стратегическо поражение“. А Русия, в отговор, обединява всички незападни страни по света и дори най-добрата част от народите на самия Запад, но в никакъв случай не с помощта на насилие.

Вторият конгрес на Международното движение на русофилите в Москва всъщност е нагледен пример  как и защо Русия прави това, както и как и защо това се случва. Защото в отговор на опитите за „отмяна на Русия“, Русия не отменя Запада, а казва, че той е само една от равноправните цивилизации на Земята

Миролюбието и добрите традиции на Русия

Президентът на Русия Владимир Путин, обръщайки се към участниците на II конгрес на русофилите, отбеляза, че „русофилското движение има значителен принос в противодействието на опитите на колективния Запад да постигне международна изолация на Русия, помага за разпространението на обективна и достоверна информация за нашата страна в чужбина, разобличава антируски измислици и пропагандни митове” , а също така, че благородната дейност на движението на русофилите „допринася за запазването и укрепването на добрите традиции на приятелство и взаимно уважение, които свързват руснаците с другите нации, единството на руския свят, популяризирането на постиженията на нашата национална култура и разширяване на хуманитарното присъствие на световната сцена“. Нито дума за оръжия.

Министърът на външните работи Сергей Лавров в речта си на конгреса заяви, че Русия продължава, въпреки всички усилия на обединения и враждебен Запад, да следва мирна, конструктивна външна политика, основана на ненамеса в делата на други държави. Русия се застъпва за по-справедлив многополюсен ред, който е предназначен да осигури просперитета на цялото човечество, а не само на така наречения „златен милиард“.

Същата идея разви в речта си и заместник-председателят на Съвета на федерацията Константин Косачев:

Бъдещето е на русофилите, а не на русофобите. Русия по никакъв начин не призовава никого в кръстоносни походи или коалиции срещу когото и да било, а призовава за отхвърляне на играта с нулева сума. От конфронтацията и санкциите загубиха всички. Връщането към диалога и търговията също ще е от полза за всички

В истината е силата

И, разбира се, тази мисъл (че Русия, руснаците, русофилите защитават преди всичко истината, а истината за Русия е целта и средството на движението на русофилите) прозвуча най-ярко в речта на основателя на Царград, Константин Малофеев. Той директно призова участниците в движението:

„Ние  с вас трябва да сме още по-активни. Ние  с вас трябва да предадем на хората, които искат да знаят истината, онези мисли, идеи, ценности и факти, които познаваме добре. Не забавяйте темпото. Говорете истината. Тази истина за Русия ни е много нужна сега!.. Русия е велика страна, велика цивилизация. Ние, разбира се, ще преживеем тези времена. Не сме преживявали нищо подобно. И сме уверени, че ще излезем от тази история още по-силни. И в това наше бъдеще вие ще бъдете с нас, както бяхте с нас в тежките времена.“

И така, думата е казана: основното оръжие, основният смисъл на дейността на русофилите е много прост: въпреки съпротивата на нашите и техните врагове, те казват истината. И това вече е достатъчно, за да започне Русия да усеща подкрепата на по-голямата част от човечеството. Вчера много говориха за това по време на Форума по многополярността, днес продължиха разговора на Конгреса на русофилите.

Представяме ви няколко мнения от цял свят, събрани от кореспондентите на Царград:

Николай Малинов

Ръководителят на Движението на русофилите,  българският политик Николай Малинов,  в своето слово обясни : „Русофилите извършиха две важни неща – те съхраниха атмосферата на доброта и взаимно разбирателство помежду си и не се отклониха от пътя на истината. Истината е в отстояването на традиционните ценности, силна държава и многополюсен свят. И на първо място това идва от Русия, затова ние се наричаме русофили“.

Ахмет Акра

„Русия чертае тази пътна карта, която ще ни отведе до установяването  на нов, многополюсен свят. Благодарение на Русия ние успяхме да излезем победители от битката срещу световния тероризъм. Убедени сме, че Русия спаси целия свят“, – казва сириецът Ахмет Акра.

Сулейман Анта Ндьяй

Африканският делегат Сюлейман Анта Ндиайе помоли дошлите в Русия от африканските страни да станат в залата. И той обясни: „Президентът на Русия има такъв безпрецедентен рейтинг днес. Африка обича Русия. Много наши хора никога не са били в Руската федерация, но знаят кои са Достоевски, Пушкин, Чайковски. Африка е страдала много, но настъпват големи промени. Африканците искат окончателно да се освободят от колониалистите. Русия категорично ще изпълни своята историческа роля“.

Тим Кирби

Тим Кърби, представител на американските русофили, в речта си оприличи съвременните русофили на първите християни. „Ние днес, – каза той – се държим като онези християни с тази разлика, че  концепцията за християнството се отличава от концепцията за традиционните ценности, русофилството, многополярността, която няма ясен анонс, който да завладее умовете. Но не можем да допуснем поражение на привържениците на традиционните ценности  в идеологическата война, така че е важно да се обяснява на младите хора. Борбата за млади умове е борба за бъдещето.”

Това са само малка част от днешните изказвания. Просто е невъзможно да се представи в една статия дори една десета от казаното: конгресът събра представители от над 130 държави. Всички тези хора са влюбени в Русия и безкористно следват пътя на истината за Русия, вярвайки, че тази истина е принционо важна за техните народи.

Какво следва?

Както обясни един от участниците в Конгреса, Движението на  русофилите е противоположният полюс в информационното поле на колективния Запад. Западният мейнстрийм се опитва да унищожи онези, които обичат Русия и казват истината за нея. Но хората се събират в клубове, ресторанти и говорят за Русия с тези, които имат информация за това, което наистина се случва в Русия. Това е ценността, която носи нашето движение.

Така стоят нещата. Русофилите не са политическа партия, но са общественото сдружение, от което Западът се страхува повече от всичко на света. Те имат шанса да променят общественото мнение по света, да се уверят, че не само мнозинството страни и народи са на страната на Русия, но и мнозинството граждани на самите западни страни. Разбира се, може да се опитат да ги отменят, но те имат голямо предимство. Любовта и истината са на тяхна страна и няма по-силно нещо на света.

 

Автор: Андрей Перла

Източник:

https://tsargrad.tv/articles/ne-sekretnoe-oruzhie-no-analogov-net-pochemu-vyigrat-vojnu-u-russkih-nevozmozhno_965961