Daily Mail: Путин знае как да обърне неприятностите в своя полза

Daily Mail: Путин знае как да обърне неприятностите в своя полза

Публикувано от:

Путин „надигра“ премиера на Великобритания, като покани британските ветерани от знаменития Арктически конвой на парада на Победата, след като самият Камерън отказа да присъства на тържествата в Москва, пише изданието The Daily Mail, цитирано от РИА Новости.

Трима ветерани от Арктическия конвой седяха на „стратегическите места“ на трибуната на присъстващите гости – точно да Путин и китайския лидер Си Дзинпин, сред премиерите на другите държави, отбелязва изданието.

„Благодарение на това всички зрители видяха, че парадът наблюдават и трима британци, пременените с медали и бели барети ветерани от Арктическите конвой“, подчертава още кореспондентът на The Daily Mail.

На тържествата в Москва по случай Деня на победата Обединеното Кралство е представено и от внука на Уинстън Чърчил.

Британските ветерани останали доволни от Парада и от отношението към тях от страна на руския президент.

„Руснаците се отнесоха към нас много по-добре, отколкото собственото ни правителство, членовете на което се държат като разглезени деца“, заяви британският ветеран Дейвид Крейг.

Ветераните от Великобритания подложиха на критика премиера на страната заради отказа му да участва в тържествата в Москва.

„Би следвало господин Камерън да присъства, и неговият отказ да го стори ме дразни. Мнението на правителството или събитията в Украйна тук нямат никакво значение, и да се игнорира жертвата, която са принесли двадесетте милиона руснаци, загинали във войната – означава проява на дребнавост и безчувствие“, отбеляза Крейг.

„Бившият офицер от КГБ знае как да обърне неприятностите в своя полза“, отбелязва изданието, подчертавайки, че по този начин отказът на Камерън да присъства на Парада на Победата в Москва по никакъв начин не е помрачил тържествата.