8 мирни жители и двама опълченци загинаха за едно денонощие в Донбас при обстрел на украинската армия

8 мирни жители и двама опълченци загинаха за едно денонощие в Донбас при обстрел на украинската армия

Публикувано от:

Осем мирни жители на ДНР и двама опълченци загинаха в неделя в следствие на продължителен обстрел от страна на украинските военни, предаде РИА Новости, позовавайки се на изявление на заместник-командира на опълчението Едуард Басурин.

Украинските военни се опитали да пробият колоната с бронетехника в района на летището в Донецк, заяви Басурин. „Колоната от 12 единици бронетехника пристигна от страна на Авдеевка в покрайнините на Донецк. Атаката бе отбита, военните изгубиха част от бронетехниката”, съобщи още заместник-командирът на опълчението.

„Обстрелът продължава цял ден. Най-напрегната е ситуацията в района на летището в Донецк, както и в Никишино и Шахтьорски район”, поясни Басурин.

За един ден там са загинали осем мирни жители, предимно от Киевски,Куйбишевски квартал на Донецк и Никишино, а петима са ранени. Сред опълченците има двама загинали и 9 ранени.

По-рано командирът на батаьона „Сомали” с прозвището „Гиви” съобщи, че атакувалите летището в Донецк военни, са били отблъснати и разгромени, като останала само малка част от тях. Боевете продължават.