Сблъсъци между полицаи и терористи в Грозни. Кадиров: Ситуацията е нормализирана

Режим на Антитерористична операция бе въведен в чеченската столица Грозни на 4 декември, след като терористи нападнаха пост на пътна полиция и последва престрелка, съобщи РИА Новости.

Полицаите са се опитали да спрат за проверка подозрителен автомобил, в който са предполагали, че пътуват терористи. При разразилата се престрелка са загинали трима полицаи. След това бандитите се скрили в Дома на печата в центъра на града. Полицията отцепила района и обсадила сградата, намираща се в непосредствена близост до правителствени и административни сгради и до голям търговски център.

В резултат от спецоперацията са неутрализирани 10 терориста. Загинали са 10 полицая, а 28 са ранени.

Днес сутринта чеченският президент Рамзан Кадиров съобщи , че нощта в Грозни е преминала спокойно и в града няма напрежение.

„В столицата на Чечня ситуацията е нормална. По улиците, както винаги, е спокойно, няма суета и напрежение. Разбирам, че за жителите на центъра миналата нощ бе безсънна. Но всички действия на органите на реда бяха във ваш интерес, за да не пострадате вие, и за да не оставят безнаказани тези, които посегнаха  на мира и на живота ви“, написа Кадиров на страницата си в Instagram.