Путин обеща да помисли за още един мандат

Руският президент Владимир Путин заяви, че ще си помисли за възможността отново да се кандидатира да държавен глава на следващите избори в страната, предаде РИА Новости, цитирано от Монитор. Обещанието му прозвуча в рамките на съвещанието за ликвидиране на последиците от горските пожари в Бурятия и Иркутска област.

По видео връзката думата взе един от местните жители, чиито дом е пострадал от огнената стихия. „Ние имаме молба към вас – всички ние ви молим да се кандидатирате на следващите избори за президент“, обърна се към Путин мъжът.

„Добре, ще помисля, благодаря!“, отвърна на молбата държавният глава. По-рано, на срещата си с възпитаниците на детския образователен център „Сириус“ президентът заяви, че още не е взел решение за участието си във вота, насрочен за март догодина.

През май т.г. в интервю за френския вестник Le Figaro също потвърди, че не решил дали отново ще се бори за високия пост. Журналистите обръщат внимание на активността на Путин, който през последните месеци посети няколко региона на Русия. Той гостува на детския лагер „Артек“ в Крим, посети Екатеринбург, а в момента е с визита в сибирските и далечноизточни райони на страната. Освен това държавният глава започна по-често да провежда мероприятия с участието на младежи, сред които форума „Недетски разговор“ в Сочи.