Пловдивчани купуват руски знамена редом с родния трибагреник

Пловдивчани масово търсят да закупят руски знамена, научи репортер на Пловдив Topnovini.bg. Оказа се, че хората са подведени от слух в социалните мрежи за пристигането на президента на Русия Владимир Путин. Информацията, че той ще посети паметника на Шипка на 3-ти март се разпространява лавинообразно, коментираха пред Topnovini.bg продавачи на трибагреници на площад „Централен“ в Пловдив.

Тази година особено много се търсят реплики на Самарското знаме, както и флагове с герба на Русия. Търговците недоумяват дали това се дължи на случаен интерес или хората се запасяват с руски знамена за всеки случай за предполагаемата визита на високо равнище.

В навечерието на националния празник Трети март традиционно най-много се купуват българските трибагреници. Търговците предлагат най-различни размери от малки „настолни“ знаменца до големи трикольори, които обикновено пловдивчани спускат от терасите на жилищата си. За домовете си хората най-често взимат знамена с размери 70 на 120 см. На сергиите те вървят по 12-15 лв. Има и знамена за най-малките пловдивчани. Детските байрачета струват по 1-1.50 лв. В унисон с модерните технологии растат и продажбите на български знамена онлайн.