Млади приятели на Русия от Карнобат се срещнаха с председателя на Дружество „Русофили” в града

Специални гости посрещна председателят на Дружество “Русофили” в Карнобат, Теодор Ченешев. При него бяха деца от клуб „Приятели на Русия” при ОУ ”П.Р.Славейков”. В тази  извънкласна дейност, по проект ”УСПЕХ”, участват 12 момичета и момчета от шести до осми клас. Ръководител е преподавателят Елена Янкова.

Picture 013

Срещата с г – н Ченешев премина много интригуващо за учениците. Той им разказа любопитни факти за дружеството, целите и задачите, които си поставя организацията. Младите русофили споделиха как преминават срещите им в Клуба и демонстрираха знанията си по руски език. Те с ентусиазъм разказваха за наученото в допълнителните часове, за проектите,  в които са участвали, за това как с огромно желание изпълняват всяка от възложените им задачи, свързани с намирането на материали и информация за Русия. Живо описаха как е преминала инициативата „На чаша руски чай”, която е била съпроводена и с изложба на предмети – символи на руската култура и традиции.

  ALIM6180   Теодор Ченешев показа на децата сайта на Национално движение „Русофили” и  запали в тях още по – голям интерес към необятното богатство на руската държава.

Срещата с председателя на Дружеството е една от заложените представителни изяви във връзка с изпълнението на проекта. Целта на извънкласната дейност е да се популяризира  руската култура сред учениците, които изучават славянския  език. По утвърден от директора план, децата, в рамките на 68 учебни часа, имат възможност да обогатят своите познания за Русия, да научат нови неща за традициите, географските особености, историческите факти и личностите.

Picture 029

Заниманията, които започнаха в началото на учебната година, ще приключат в края на този месец с подготовка на мултимедийна презентация. Ръководителят на клуба  споделя, че учениците с огромно въодушевление участват в часовете и чакат с нетърпение дните, в които се провеждат те. Г-жа Янкова си е поставила за цел последните срещи  да бъдат свързани с написването на писма до непознати руски другарчета.Те ще бъдат изпратени до избрано московско училище, с надеждата  от там децата да върнат свои  послания до българските си връстници от Клуб „Приятели на Русия”.