Елитни американски военни дават пари за екипировка от собствения си джоб

Американски войници, които служат в елитни отряди като морските тюлени, са принудени от обстоятелствата да си купуват каски, GPS проследяващи устройства и медицински принадлежности от собствения си джоб, тъй като американските служби не успяват да им ги предоставят, пише RT, цитиран от fbr.bg.

Представителят на конгреса Дънкан Хънтър, който е морски ветеран, споделя, че вероятно съществува методичен проблем във веригата с доставките.

„Не успях да открия как спират парите и защо не отиват по предназначение.”

Въпросът може да се превърне в голям проблем ако САЩ увеличи операциите и те достигнат високия брой, запомнен от войните в Ирак и Афганистан, твърди конгресменът Адам Кинзингер, ветеран от военновъздушните сили.

Един от хората, участвали в среща, състояла се миналата седмица в Кепитъл хил, е Шон Матсън, който преди е бил морски тюлен, а сега оглавява компания за военни припаси. Той споделя, че войската мерела главата му четири пъти преди всяка операция и казвала, че ще му предостави по-добър балистичен шлем, но това така и не се случило. Той и шест от неговите другари тюлени похарчили по 900 долара всеки, за да се снабдят с необходимата екипировка.

Арън Негербон от организацията с нестопанска цел Troops Direct, която доставя неща на войниците, с които те не могат да се сдобият по редовните канали, споделя, че екипировката е от изключително значение, а военните снабдителни вериги не могат да предоставят турникети и снайперистко защитно облекло.

„Те идват при нас за … батерии, защото нямат никакви… и аз се питам „Какво по дяволите се случва?””