Путин посети детска клиника, където разговаря с деца, ранени в Донбас

Руският президент Владимир Путин посети Научно-изследователския институт за спешна детска хирургия и травматология, където се запозна със съвременните диагностични и лечебни методи, съобщи ТАСС. Руският държавен глава също така разговаря с персонала и с малките пациенти в клиниката, които са постъпили за лечение от Донбас.

В началото на посещението пред Путин лекарите са продемонстрирали новите методи за лечение и извършване на операции. Лекарите разказали за въвеждането на новите технологии, благодарение на които родителите могат да следят състоянието на детето си.

След това руският президент се запозна с пациентите в клиниката. Сред тях е Ваня Воронов от Донецк, който получил тежки травми по време на обстрел. Путин се поинтересува от това как се чувства момчето и му пожела скорошно оздравяване. Друг малък пациент пък разказа пред президента, че идва от Луганск с травма на ръката. Детето благодари на държавния глава, като подкрепи думите си с подарък – собственоръчно изработено цвете от хартия.

Институтът е създаден и построен от руското правителство по инициатива на професор Леонид Рошал. Днес НИИ представлява уникално в Русия и в света научно-изследователско медицинско учреждение за спешна детска хирургия и травматология. В института са били хоспитализирани и са преминали лечение всички тежко ранени деца, постъпили през последната година от Украйна.