Касперски предупреждава за нарастване на кибератаките върху обекти в Русия

През 2017 година броят на кибератаките в Русия ще се увеличи.

Те ще бъдат насочени към производствени обекти, транспорта и електроцентрали.
Това заяви ръководителят на антивирусната компания
«Лаборатория Касперского» Евгений Касперский, съобщи segodnia.ru

“Аз много се страхувам, че през тази година ние ще видим повече атаки върху съвсем различни компютъризирани устройства и на промишлени обекти. Защото всеки промишлен обект – производство, транспорт, електроцентрала – това е силно компютъризирана система”, каза той, пише RT.

Касперский също отбеляза, че неговата компания е готова да окаже помощ на американската страна в разследването на хакерските атаки в САЩ.

“За съжаление няма никаква информация по повод на това, какви именно атаки стават в САЩ. Там работят американски компании които никого не допускат. Все пак ние ще бъдем много радостни да им помогнем”, добави ръководителят на «Лаборатории Касперского».
Той подчерта, че компанията разполага със всички необходими ресурси за тази цел.

“При нас има американски експерти, които мога да направят това. Те са граждани на САЩ и биха могли да участват в тези разследвания. Но, за съжаление, на нас не ни дават никаква информация”, подчерта Касперский.

По-рано имаше съобщения, че над 50% от американците считат, че “руски хакери” са се намесвали в президентските избори на САЩ.
Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков заяви, че темата за предполагаемото участие на Москва в хакерските атаки в САЩ се е превърнала в истинска истерия.