Когато мълнията на Историята удари…

След необикновените събития в Русия по време на „Най-дългия ден“, президентът Путин печели по всички точки. Наред с други подвизи, той отново и отново превърна в абсолютен, междугалактически глупак целия колективен западен МСМ. Той обедини почти всички руснаци, настояващи за по-бързо прекратяване на Специалната военна операция (СВО) – или „почти войната“ (според някои делови кръгове). Той – и ФСБ – натрупаха внушителен списък от предатели и 5-та и 6-та колона, с които ще се разправят подобавъщо. И сега се радва на неограничена свобода да прилага де факто правомощия на военното положение за Контратерористична операция (КTO).

Както Путин помогна на вечния Лукашенко през август 2020 г., предотвратявайки смяната на режима в Беларус, добрият стар Лука предотврати плъзгането на Русия в гражданска война през юни 2023 г.

Сложна широкообхватна контратерористична операция сега е в сила в Москва и извън нея, докато разнообразни западни субзоологични екземпляри са зашеметени, замаяни и объркани: не трябваше ли това да е моментът на срещата на Путин със своя цар Николай II?

Първият поглед към шахматната дъска ни подсказва, че всички фигури сякаш застават на мястото си.

Пригожин получава златен парашут в Беларус. Шойгу може да е на път да бъде уволнен, може би дори Герасимов (да, в Министерството на отбраната има дълбоко недееспособни слоеве). Музикантите на Вагнер ще бъдат включени като редовен армейски корпус. Те могат да продължат да правят бизнес в Африка: търсенето е огромно.

И така, какво наистина се случи след „Най-дългия ден“? Огромни средства на ЦРУ може да са сменили собственика си. Но в крайна сметка „превратът“ може да се окаже най-големият руски тролинг на Запада някога.

Майката на всички маскировки

За пореден път фактите на място доказват, че Путин е безспорният защитник на Русия. След няколко часа стратегическо мълчание, намесата му получи пълната подкрепа на цивилното население, ФСБ, чеченците, армията, комунистите, всички.

Все още не са ясни точните условия на сделката между Лука и Пригожин с помощта на губернатора на Тулска област Алексей Дюмин.

Пригожин каза, че е доволен от условията. Песков потвърди официално, че наказателното дело срещу Пригожин ще бъде прекратено. Ключово искане на Пригожин беше двойната оставка на министъра на отбраната Шойгу и началника на Генералния щаб Герасимов. Това може – или не може – да се случи в близко бъдеще.

И това ни води до  вълнуващата възможност, че това е била Майката на всички маскировки. Пригожин устройва целия този цирк само за да получи среща в Москва с Шойгу и Герасимов. Да се говори  за това, че просто ще се отиде на среща, е прекалено.

Сценарият „Майка на всички маскировки“ също предполага ход, достоен за 5D шах.

В събота Вагнер беше на 200 км от Москва.

Но в неделя Вагнер беше на 100 км от Киев.

Някой за Следващото ниво на “Изкуството на войната” на Сун Дзъ?

Между суверенитета и предателството

Александър Дугин правилно посочва, че това също е упражнение за суверенитет: „Само суверен Лукашенко, заедно със самия суверен Путин, се изправиха срещу [Пригожин]…Оказа се, че мнозина могат да обвиняват несправедливо  Президента и народа, действайки в сянка и привидно от негово име, но спасяването на Отечеството в критична ситуация не е тяхна специалност.

Изводът е, че Русия се нуждае от „суверенен елит, иначе всичко ще се повтори“.

Що се отнася до зашеметения и объркан колективен Запад, особено хунтата НАТО-Киев, където всички незабавно преименуваха Вагнер от „терористи“ на „борци за свобода“, затъването в собственото им блато е изкуство, в което те превъзхождат.

Основните медии твърдят, че пословичните „западни служители“ са били „изненадани“ от бунта. Това зависи от размера на средствата, които смениха собствениците си и  посоката по време на подготовката.

СВО, сега КТО, продължава да работи. Руската армия продължава да се бие необезпокоявана. Контраофанзивата все още балансира на ръба на скалата, готова да целуне черната празнота.

Победата  на Путин по всички точки предполага, че цялото цивилно население – и военните – са ангажирани да запазят него и руските институции, както и да ги усъвършенстват.  Навсякъде в колективния Запад абсолютно няма нация, където да намерим такова ниво на гражданска подкрепа.

Руската политика е особено животно. Работи на най-високо ниво, а също и на нивото на обикновените хора – за разлика от Запада, където нормата е дълбока омраза между елитите и хората.

Разбира се, винаги трябва да се подчертава, че по-малко патриотичните руски олигарси бягат всеки път, когато се случва нещо близко до „Най-дългия ден“.

В продължение на няколко часа Западът залагаше сериозно на разчленяването на Русия. Не сега. И не в обозримо бъдеще.

Приемствеността вече се подготвя от екип на Путин и избрани патриотични олигарси. Сред претендентите има тайно име, което ще зашемети всички, когато се появи. Той все още е невидим от гледна точка на общественото мнение и работи в сянка. Името му засега трябва да остане в тайна.

В момента, това, което има значение, е, че Русия като цяло излезе още по-силна от „Най-дългия ден“. Мъжът и жената на улицата за пореден път доказаха, че са истински патриоти, готови да защитят родината на всяка цена.

Нямаше конфронтация между тези, които подкрепят проруските институции, и тези, които подкрепят Вагнер. Всъщност хората подкрепят и двете. Хората гледаха на Вагнер като на „учтивите зелени човечета“, помогнали за мирното отвоюване на Крим през 2014 г. Срещу тях нямаше нито един полицай или военен.

Така че, Путин е по-силен от всякога. Но всеки трябва винаги да има това предвид: единственото нещо, което той не може да прости, е предателството.

Автор:

 

Пепе Ескобар

Независим, геополитически анализатор, писател и журналист

Международно движение на русофилите

Източник:

https://strategic-culture.org/news/2023/06/26/when-the-lightning-of-history-strikes-better-cut-to-the-chase-in-our-first-draft/