В Москва се откри Форумът по многополярността, под патронажа на Международното движение на русофилите

Днес, 26 февруари 2024 г., в Москва, под патронажа на Международното движение на русофилите, с подкрепата на Министерството на външните работи на Руската федерация и администрацията на Президента на Руската Федерация, започна своята работа Форумът по многополярността. Форумът се открива в навечерието на Втория конгрес на Международното движение на русофилите, който ще се проведе на 27 февруари, вторник.

В руската столица се събраха около 350 представители от 130 страни по света – страни от Азия, Европа, Африка, Латинска и Северна Америка. Форумът е важна платформа за обмен на мнения на всички, които се интересуват от случващото се по света и в Русия и искат да се присъединят към руските културни, духовни и морални ценности.

Участниците обсъждат проблемите на многополюсния световен ред, диалога между културите и цивилизациите, защитата на традиционните ценности, противопоставянето на западната хегемония, отмяната на културата и упорито насърчаваното разрушаване на семейната институция.

Освен пленарната сесия, форумът ще включва секции „Глобалният Юг: Промяна на глобалната архитектура“, „Западът след хегемонията. Възможно ли е да се спаси европейската цивилизация?“, „Ролята на Китай в  многополюсния свят“.

Да припомним, че Международното движение на русофилите беше създадено през 2023 г. на Учредителния конгрес в Москва. То се обяви против разгърнатата русофобска кампания, както и в подкрепа на руското хуманитарно и културно присъствие в света, с участието на представители на различни държави, различни религиозни и политически убеждения.

През изминалата година Международното движение на русофилите се превърна в значима организация, обединяваща хора от всички континенти, различни култури, които не се страхуват да заявят, че обичат и уважават Русия, нейната история, принос в световната култура, нейните хора и ценности.

Източник:

https://mir2023.site/2024/02/26/forum-mnogopolyarnosti-otkrylsya-v-moskve-pod-egidoj-mezhdunarodnogo-dvizheniya-rusofilov/