Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Welt: Немските десни призоваха Крим да се признае за „изначално руски“

Публикувано от:

Основните кандидати за изборите за Бунтестага от партия „Алтернатива за Германия“ Александър Гауланд и Алис Вайдел призоваха за отмяна на санкциите против Русия и признаване на присъединяването на Крим за законно, пише Die Welt. По думите на Гауланд санкциите са „политическа грешка“ и „изначално руският Крим“ не може да бъде върнат на Украйна, цитира Ино.ТВ

Представителите на  „Алтернатива за Германия“ призоваха за „завой в политиката против ляво-зелената тенденция“, носител на която е сегашният канцлер Ангела Меркел, пише немското издание Die Welt.

Според автора Гауланд иска отмяна на санкциите против Русия и да се „разбере политиката на Владимир Путин“. „Санкциите – те винаги са грешка, те са политически некоректни. И те няма да върнат и педя от кримските земи. Крим – това е изначално руска територия и тя не може да бъде върната на Украйна“, заяви немският политик.

След разпада на Съветския съюз Западът пропусна възможността „да изгради единен свят с Русия“. „За нас, германците, винаги са били благоприятни добрите отношения с Русия“, заключи партийният лидер.