PayPal отказа да открие сметка за събиране на средства за децата в Донбас

PayPal отказа да открие сметка за събиране на средства за децата в Донбас

Публикувано от:

Най-голямата американска платежна система PayPal „поради съображения за сигурност“ отказа да открие сметка на Елизавета Глинка, известна като Доктор Лиза, съобщи РТ. В тази сметка е трябвало да бъдат събирани средствата за помощ на ранени и тежкоболни деца в Донбас.

За ситуацията разказва юрист от международната обществена организация „Справедлива помощ“ Александър Куликовски, пише „Известия“.

По думите на адвоката, фондът се е опитал да се регистрира в системата PayPal като юридическо лице, но от системата е отказано без да бъдат обяснени причините.

„Ние им предоставихме в електронен вид пакет от документи, попълнихме необходимите формуляри и подадохме документи за проверка на сигурността. Накрая получихме отказ от обслужване без каквото и да било обяснение и без възможност за обжалване“, съобщи Куликовски, като отбеляза, че поради тези действия от страна на PayPal сега фондът като благотворителна организация не може да приема плащанията на потребителите на системата. Чуждестранните дарители масово настояваха тази възможност да бъде предоставена.

От PayPal обясняват, че с цел осигуряването на безопасност и надеждност на системата, служителите постоянно следят сметките за потенциални рискове.

„След проучване на информацията за вашата сметка ние приехме решение да я закрием поради съображения за сигурност. Полагаме всички усилия за намаляване на негативното влияние върху вашия бизнес“, гласи отговорът на PayPal.