OpEdNews: Обама трябва да бъде свален от поста заради военните престъпления в Украйна

OpEdNews: Обама трябва да бъде свален от поста заради военните престъпления в Украйна

Публикувано от:

В Източна Украйна протича „инициирана от Обама кампания за етническо прочистване”, пише журналистът Ерик Зюсе в американското издание OpEdNews. Според Зюсе, американският президент трябва да бъде отстранен от поста заради извършените от него военни престъпления, в това число и тези в хода на украинската криза.

Авторът отбелязва, че превратът от 22 февруари, когато бе свален демократично избраният президент Виктор Янукович, е бил представен като демократичен ход, макар че ръководителите са две украински фашистки партии и ЦРУ. След това, пише журналистът, „правителството, което ние поставихме”, воюва на територията на Украйна, където болшинството от избирателите гласува за Янукович през 2010 г.

„Нашата страна нарича жителите в областите, които гласуваха за Янукович, „терористи”. И именно тези хора сега бомбардира нашият украински режим”, отбелязва авторът.

В документалния филм „украинската криза днес”, пише още Зюсе, показват горящи къщи и тела на загинали. И това не е съпътстващо войната, а напротив, „това са целите, инициирани от кампанията на Обама за етническо прочистване, за да се избави от хората, гласували за Янукович”.

Барак Обама, според журналиста, „просто не иска те да гласуват, когато в Украйна дойде време за истински избори – той иска тях да ги няма дотогава”. И, пише още Зюсе, всичко това се прави по следния начин: „вие просто продължавате да хвърляте върху тях бомби, и тогава те ще разберат, че новото украинско правителство не им се радва”. Обама постъпва по този начин, за да може да установи там ядрено оръжие, което би позволило да унищожи Москва за по-малко от 10 минути, счита още американският журналист.

Гореспоменатият документален филм показва какво скриват „така наречените медии в Америка”. Авторът отбелязва, че те не могат да отрекат истинската същност за събитията в Украйна, затова само ги скриват и премълчават. Вместо истината, те поднасят „лъжи от администрацията на Обама” за терористи и за „свободата” и „демокрацията”, които ще донесат САЩ в Украйна. Истината всъщност е, че „ние доведохме на власт фашисти и предизвикахме гражданска война”, пише още Зюсе.

„През 2003 г. на американците им харесваха лъжите на Буш за „оръжията за масово унищожаване на Саддам”, а през 2014 г. установяването на „свобода” и „демокрация” в Украйна им дойде освежаващо”, пише още журналистът.

Зюсе си задава въпроса, защо САЩ отново участват в Студена война, когато вече комунизъм няма вече никъде, освен в Куба и Китай, като при това те не бомбардират тези страни.

„Защо няма широко обществено възмущение и осъждане на Обама? Какво остана тогава от американската демокрация?”, пита авторът.

Той признава, че винаги е бил демократ и против всичко това, към което е Републиканската партия. „Но този президент, и дори демократите в конгреса, които отказват да поискат импийчмънт, са повече от фасада на корпорациите на републиканците. Гледайте документалния филм и плачете за американската демокрация, която я няма”.

Ерик Зюсе съветва да не се включва телевизора и да не се купуват вестниците TheNewYorkTimes, TheWashingtonPost и редица други „изкуствено прогресивни говорители на хищническата американска аристокрация”. Според журналиста, сега е необходимо всички американци, които са с всичкия си, да излязат като потребители и да протестират срещу „тези професионални лъжци”.

Престорената „либерална” Демократическа партия трябва да бъде заменена, смята авторът. И първата работа трябва да бъде импийчмънт на Обама „заради Украйна и други военни престъпления, извършени от него от президентския пост”.