III Балкански олимпийски фестивал на танц и изкуствата “НАСЛЕДСТВОТО НА БАЛКАНИТЕ”

III Балкански олимпийски фестивал на танц и изкуствата “НАСЛЕДСТВОТО НА БАЛКАНИТЕ”

Публикувано от:

Балкански Алиянс с президента си Евгения Трофимчук от Русия след грандиозен проект на Първи Муждународен Хуманитарен Бал Прием на Руско Балканско Приятелство в Белград в историческата зала на Дома на гвардията на Топчедир с подръжка на Министерството на Отбраната на Сърбия и Генералния щаб на Войска на Сърбия, продължава да върви по Балканския си културно-стратегически календар на събитията и следващото от тях ще се случи в София.

Това е ТРЕТИ БАЛКАНСКИ ОЛИМПИЙСКИ ФЕСТИВАЛ НА ТАНЦ И ИЗКУСТВАТА “НАСЛЕДСТВОТО НА БАЛКАНИТЕ 2017” – тази събота и неделя 8-9 април 2017, в Руски културно-информационен център на ул. Шипка 34 от 13часа, ВХОДА Е СВОБОДЕН. ФЕСТИВАЛА ИМА И ХУМАНИТАРЕН ХАРАКТЕР, ЩЕ ПРИСЪТСТВАТ ДЕЦА ОТ РАЗЛИЧНИ ФОНДАЦИИ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ С ВАШИТЕ ДЕЦА И СЕМЕЙСТВО ДА СЕ ЛЮБУВАТЕ НА ТАЛАНТИТЕ НА НОВОТО БАЛКАНСКО ПОКОЛЕНИЕ, което с радост ще подари на публиката позитивни емоции, топла енергия и любов към танца и изкуството.

Програма на Фестивала:

Събота 13.00 – Официално откриване. Благотворителен Гала концерт. 16.00 – Безплатен Семинар по актьорско майсторство в танц, с педагог Димитър Стефанов български актьор и режисьор, известен шоумен. 16.00 – Трети Балкански Саммит на хореографи и ръководители.

Неделя 13.00 – Състезателна програма на Фестивала. Присътстващи държави България, Сърбия, Русия, Република Сърпска. Кратко резюме на Балканския Алианс: Балканския Алианс има официална съдебна регистрация в Белград, Сърбия, като неправителствена обществена организация обединяваща Елита в културните и делови кръгове на Балканите. Допълнително се явява официален носител на правата на „Олимпиада за Танци и Изкуство” на Балканите и представител на „Международния Алианс за изкуство и танци” с регистрация и централен офис в Моска – парк “Сокольники”. http://www.mod.gov.rs/cir/10202/prva-balkanska-olimpijada-umetnosti-i-igre-10202#

Цели и задачи: Балкански алианс цели с помощта на различни културни, делови и образователни проекти да развива сътрудничеството, традициите и приятелските отношения между страните на Балканите и Руската Федерация. Балкански Алианс работи в сътрудничество с Министерство на Отбраната на Р. Сърбия, Генералния щаб на Сръбската Армия, Членове на Народното събрание на Р. Сърбия, Посолството на Русия и Руските културни центрове в София и Белград, Представители на политически партии на Р. Сърбия и Русия. Медийни представители от тези страни. Развиват се отношенията с правителствени структури за култура, младежи и туризъм, образование в България, Македония, Черна гора. Основна стратегия на Балканския Алианс е работата с официални държавни структури на Балканските страни, обединявайки ги в единни проекти свързани с развитие на дружеските отношения с Русия.