Нови данни как украински изтребители са свалили MH17

Нови данни как украински изтребители са свалили MH17

Публикувано от:

Нови радарни данни, показват, че има наличие на военни самолети във въздуха в близост до полет MH17, който се разби в източната част на Украйна на 17 юли т.г, съобщава Global Security Analytics Group, цитирана от pan.bg. Тази информация е разкрита от руската служба по безопасността на въздушния транспорт. Консултантите са представили информация получена от радарна станция намираща се в Ростов, в близост до украинската граница. Данните са от 20 минути преди и след катастрофата на MH17.

Според Сергей Мелниченко главен изпълнителен директор на службата по авиационна безопасност, е имало един или два военни самолета във въздуха в близост до Малайзийския самолет. Данните хвърля съмнение върху версията за трагедията, предпочитана от западни държави, че самолета е свален от земята от бунтовническите сили с ракета земя-въздух. Вижте тук пълния анализ с графики и снимки.

Данните “идват от център за контрол на въздушния трафик в Ростов” каза Мелниченко за вестник “Московский Комсомолец”, като отказа да разкрие колко и за какви, граждански или военни самолети, става въпрос. “Имаме пълно доверие в източниците, което ни помогна да предоставим тази инфопмация на обществеността.”

“Данните ясно показват, че в момента на катастрофата и след нея има самолети които се движат на север от курса на Боинга. Най-вероятно те са били военни, тъй като радарната информация, показва, че са много близко един до друг. Заключението е че това са един или два самолета ” каза Мелниченко.