Daily Mirror представи момиче от предградията на Москва за дъщеря на Путин

Daily Mirror представи момиче от предградията на Москва за дъщеря на Путин

Публикувано от:

Британски журналисти от Daily Mirror объркаха дъщерята на Путин. Таблоидът публикува на първа страница гръмко заглавие, че Мария Путина съвсем до скоро е живяла в пентхаус в предградията на Хага. От луксозното си жилище на стойност 2 млн. британски лири Мария е избягала заради нарасналото възмущение сред обществеността във връзка с катастрофата на малайзийския самолет, пишат журналисти.

Статията в британското издание е подкрепена със снимка, на която според Daily Mirror, Мария Путина е с баща си. Наистина, трябва да отбележим, че от руското посолство в Лондон веднага опровергаха достоверността на снимката. Оказва се, че момичето, което е до Путин на фотографията е съвсем обикновена девойка от предградията на Москва. Казва се Даря Захарова и е домакиня. Не й е никак приятно, че западните журналисти са я представили като дъщеря на Путин и снимката й е публикувана на първа страница. Самата фотография е направена след случайната им среща пред избирателен участък.

Ето какво каза Даря пред журналисти от „Россия 24“:

– Вие дъщеря на Владимир Путин ли сте?

–  Не.

–  Как разбрахте за тази странна публикация?

–  Не си спомням точно, някой ми я изпрати. Тогава ние се посмяхме и не се отнесохме към това сериозно. Ние много се учудихме, когато видяхме снимката в западните медии.

–  Как се чувствате след подобно непорядъчно тиражиране на образа ви?

– Това е много неприятно и аз съм страшно изненадана и озадачена. Нищо повече.

– Можете ли да ни разкажете подробности около обстоятелствата през 2008 г., когато е направена снимката?

– Това е избирателна секция пред Академията на науките. Аз съвсем случайно се оказах до държавния глава. Имаше много представители на медиите и те постоянно снимаха. Вероятно така съм попаднала в кадър с президента, както и десетки други хора…

– С какво се занимавахте тогава?

– Аз имах много интересна работа – бях сътрудник на федералния орган на изпълнителната власт, който подкрепяше талантливи младежи и им помагаше при трудни ситуации. Аз се занимавах с юридическата дейност и бях много доволна. Беше много интересно.

– С какво се занимавата в момента?

–  Сега отглеждам и възпитавам децата си.