CNN: НАТО има намерение да сложи нещата в ред у дома

CNN: НАТО има намерение да сложи нещата в ред у дома

Публикувано от:

На официалния сайт на телевизия CNN е публикуван материал, озаглавен „НАТО има намерение да сложи нещата в ред у дома“. В него се казва следното:

„Представете си неголям форт. Пред вратите му души вълк, през стените му влиза вода, а в същото време старейшините започват да спорят помежду си. Разбира се, Европа не е  крайбрежна крепост, но тази аналогия добре подхожда на днешната ситуация. Хората в този форт очакват пристигането на богатия приятел. Той е притеснен, защото, ако не успее да реши спорните въпроси, то относително комфортното за него от икономическа гледна точка положение в света ще приключи.

Именно така стояха нещата във Варшава тези дни. Президентът Барак Обама пристигна на срещата на върха на НАТО, която беше за него пета и последна.

Брекзит  наруши спокойствието на Европа, президентът на Русия Владимир Путин укрепи силите си по границите на НАТО, а бойците от терористичната организация „Ислямска държава“ се крият сред вълните от мигранти, които заляха европейските градове.

Най-вероятно срещата на върха на НАТО ще се запомни с тона, избран по отношение на Русия, а той бе определен още преди пристигането на лидерите.

Най-големите от десетилетия насам военни учения на НАТО подчертаха това. Операция „Анаконда“, в която участваха 25 хиляди военни, се превърна в демонстрация на сила и решителност, която Путин не може да не е забелязал“.