Boulevard Voltaire: Меркел се опитва да унищожи родината си и цяла Европа

Boulevard Voltaire: Меркел се опитва да унищожи родината си и цяла Европа

Публикувано от:

Германският канцлер Ангела Меркел работи в посока унищожаване на ЕС и европейската цивилизация от вътрешността им навън, пише френският адвокат Габриел Робин в материал за Boulevard Voltaire, цитиран от „Спутник“, цитиран от fbr.bg.

Меркел продължава да налага миграционната си политика, допускайки огромен брой бежанци от Северна Африка и Близкия изток в Европа, а недоволството спрямо най-големите държави-членки на ЕС и Германия нараства.

„Миграционната политика на Меркел се подлага под въпрос в цяла Европа, а сега дори и в германските държавни институции“, твърди Робин.

Авторът пита какво би могло да кара Меркел да преследва подобна политика. Дали е нейното желание да помогне на немските компании, които целят да поддържат заплатите ниски, наемайки мигранти? Или пък я подтикват идеите за съветски интернационализъм и космополитизъм, които е научила, растейки в Източна Германия?

В Европа вече има сблъсък – множество източноевропейски нации отричат подхода на Меркел. Те искат да запазят националната си идентичност и отказват да се превърнат в „лакеи на Берлин по пътя към неговото унищожение и това на европейския континент“, пише още Робин.

„Време е Ангела Меркел да преосмисли политиката си, време е да се замисли за спасението на Стария континент, който и без това е отслабнал“, пише французинът за Boulevard Voltaire.

По данни на Международната организация по миграцията, 990 671 мигранти и бежанци са пристигнали в Европа от началото на годината насам. В същото време 3695 са удавилите се край европейските брегове в опит да намерят свобода и спасение. От 16 октомври насам умират средно по 7 души на ден. Гърция и Италия остават ключови точки за влизане в Европа. Над 800 000 души са пристигнали в Гърция от началото на миналата година. Около 57 000 от тях са пристигнали само в рамките на декември.