Bel Suono – Русия  представят  Piano MagicShow на 24 май в София 

Bel Suono – Русия представят Piano MagicShow на 24 май в София 

Публикувано от:

Виртуозното пиано  трио Bel Suono, чийто единствен концерт в София е на 24 Май в Зала България са избрани лично от Стивън Спилбърг за изпълнители на саундтрака към последния му филм „ Робокалипсис”.

Сюжетът на “Робокалипсис” ще представи свят в който роботизираните машини, които са създадени да помагат на човечеството, се превръщат в негови смъртни врагове.

Стивън Спилбърг е поставил интересната задача пред виртозното трио да създадат музика на бъдещето. http://zvezdnayazhizn.ru/новый-фильм-стивена-спилберга-украси

Друго световно име –  Барбара Стрейзънд, силно впечатлена от изпълнението на Bel Suono на мелодията към филма „Казабланка” на благотворителен концерт в Рига е отправила предложение към младите пианисти да продуцира видеоклипа. http://www.cosmo.ru/in_focus/section_news_events/1086838/

  24 Май Зала България   Пиано шоуто Bel Suono (в превод от италиански – „красив звук“) са трима професионални,  виртуозни пианисти, получили образованието си в най-добрите ВУЗ – ве на Русия, лауреати на общоруски и международни конкурси. Освен, че виртуозно владеят рояла, триото музиканти притежават прекрасни умения за композиция и импровизация, както и харизматична външност.

Bel Suono е оригинален микс от съвременни технологии и най-добрите образци на класическата и съвременната музикална култура, нов прочит на добре познати творби и изпълнение на оригинални произведения.

В програмата на концерта  са включени творби от класическата музика като „Либертанго” от Астор Пиацола, „Болеро” от Равел, „Лято и Зима” от цикъла „Годишни времена“ от Вивалди, „Танц на смъртта“ от Сен-Санс, както и необикновените по своята дълбочина и мелодизъм нови произведения, написани от участниците в проекта – Мегаполис, Самотно сърце, Red Tango и др. Класическите творби звучат много съвременно и затова слушателите, които не са запознати с тези произведения, ги очаква истинско откритие в света на класическата музика! А ценителите на класиката ще чуят необикновена интерпретация на любимите си произведения.

За двете години съществуване е извършена огромна работа. Издаден е дебютният албум „Мегаполис“. В него са включени 18 трака и седем клипа.

Билети на касите на НДК и  в мрежата на eventim

http://www.eventim.bg

Цени на билетите –  30 – 60- лева