Антон Баков е създател на монархическа партия в Русия, а сега преговоря с правителството на тихоокеанската държава Кирибати да наеме три необитаеми нейни острови, където да възроди руската монархия, пише в. „Гардиан”.

Бизнесменът и бивш депутат от години търсел място, където да реализира идеята си.

Той вече е обмислял варианти в Черна гора и на Островите Кук. С властите в Кирибати в края на 2015 година се свързал синът му Михаил и представил инвестиционен план.

На трите острова Молден, Старбак и Милениум милионерът и съпругата му Мария искат да създадат „алтернативна Русия” и да изградят необходимата инфраструктура за бизнес и туризъм, посочва „Гардиан”.

Според Баков реализацията на проектите за развитието на трите острова ще отнеме 10-15 години и за целта ще бъдат наети на работа хиляди местни жители.

Трите острова са напълно необитаеми и неразвити.Ново Bitmap изображение

В началото на годината президентът на страната Танети Маамау лично посети и огледа трите острова заедно с министри.

Кирибати ще вземе решение по руската оферта в края на февруари.

Въпреки че островите трябва да станат основа за възраждане на империята на Романови, Баков не очаква миграция на руснаци, защото Кирибати е доста далеч от Русия, а екваториалният климат няма да е много приятен за руснаците. Баков обаче, разчита на руски инвестиции.

„Планираме да изградим летище и пристанище. Обмисляме също и строителство на слънчеви електроцентрали, болници, училища и имперски университет“, казва Баков.

За основните приходи Баков иска да се развият екологични хотели. Търговията ще е основно с рибни продукти и различни растения.