9 май, 12 ч. Да се поздравим за празника със „Синий платочек“

НД „Русофили“ предлага на своите членове и симпатизанти да отбележат заедно 75-годишнината от Деня на победата с песента „Синий платочек“. Нека точно в 12 ч. на 9 май да озвучим пространството с тази песен от военните години, за да почетем паметта на героите,  призовава председателят на движението Николай Малинов.

„В условията на карантина не можем да се съберем масово. Но можем масово да покажем, че помним жертвите, тачим паметта на героите и следваме мечтите им за един не само мирен, но и по-човечен, по-справедливо устроен и хармоничен свят“, се казва в обръщение на Николай Малинов по повод годишнината. „Нека го направим по някой от креативните начини, по които карантината ни подтиква да изразяваме чувствата си. С книга, с филм или с песен. А защо не и като сложим на прозореца или на балкона една „Георгиевска лентичка“, знаме на победата или един червен или …. „синий платочек“ – онзи възпят в песен войнишки символ на обичта, близостта, надеждата, очакването и копнежа, с които преди 75 години героите вървяха към безсмъртието и Победата“, се казва още в обръщението.

„В известен смисъл настроението на тази песен кореспондира с днешния ден, с изпитанието, пред което се оказахме и което някои определиха точно като „война“. А във война се побеждава не само със силата на оръжието, но и със силата на вярата, на духа, на човечността“, разказва главният секретар на движение „Русофили“ Кристина Иванова в интервю за сайта Novinata.bg

Българската инициатива „Синий платочек“ е една от многото, чрез които благодарни за мира хора от цялата планета отбелязват годишнината.

error: Съдържанието ни е авторско!