Истинската Снежанка е от Сибир и е на 8 години

Истинската Снежанка е от Сибир и е на 8 години

Публикувано от:

 

Тя е на 8, живее в Якутия, Сибир, и се казва Нарияна. На местния език името й означава “Снежанка”. Всеки, който я види, ще разбере защо: за разлика от своите връстници, момиченцето има изключително бяла кожа и почти безцветни очи, защото е албинос. Интересното е, че не е известно някой в семейството или рода на майка й или баща й да е имал албинизъм – рядко наследствено заболяване, при което липсва пигментът мелатонин в кожата и очите.

“Тя е най-необичаното човешко същество, което някога съм срещал”, казва фотографът Вадим Руфов, който популяризира Нарияна чрез своя профил в Instagram.

Според Руфов, Нараяна е невероятно артистична и по време на двучасовата фотосесия, тя не се е уморила да позира.

“Нейните очи не понасят ярка светлина, но въпреки това снимките излязоха перфектни”, казва той пред англоезичното издание Siberian Times.

Всъщност момиченцето е толкова добър модел, че вече има многобройни оферти от модни агенции, но нейната майка все още не разрешава дъщеря й да влиза в този бизнес, пише Bored Panda.

“Вече имахме много предложения, но не искам тя да работи още”, казва майката. “Когато порасне, тя ще реши сама”.

Нараяна твърди, че вече е избрала и иска да бъде модел.

Тя е второто дете на обикновено семейство от Република Якутия – една от най-големите области в Руската федерация. Това е и районът с най-студения измерен климат на Земята.

Вижте в галерията снимките на Нараяна, направени от фотографа Вадим Руфов.

ерия.