72 % от украинците са се примирили със загубата на Крим

72 % от украинците са се примирили със загубата на Крим

Публикувано от:

Проучване, публикувано на сайта на информационна агенция „112 Украина“, показа, че украинците не вярват във възможността Крим да се върне под контрола на Киев, предаде РИА Новости.

На въпрос „Ще може ли Украйна да си върне Крим?“ читателите на сайта предлагат три варианта на отговор: „Да. При постоянния политически и икономически натиск върху РФ“, „Не. Русия никога няма да го позволи“ и „Възможно е, но не и в обозримо бъдеще“.

Резултатите се оказаха разочароващи за украинските власти – 72 % от гласувалите са се примирили със загубата на автономната република, малко над 15 % считат връщането на полуострова за възможно в далечно бъдеще и едва 12 % хранят илюзията за Крим в състава на Украйна.

По-рано украинският външен министър Арсен Аваков заяви, че киевските власти провеждат подготовка на спецподразделенията на Националната гвардия за операция по връщането на Крим. В отговор вицепремиерът на кримското правителство Михаил Шеремет иронизира, че „…вече очакваме с нетърпение тези освободители“, като подчерта, че „Крим окончателно и безвъзвратно, според изискванията на руското, украинското и международното законодателство, след резултатите от волеизявлението на населението е влязъл в състава на Русия“.