7 страхотни забележителности в Москва

7 страхотни забележителности в Москва

Публикувано от:

Прекрасната руска столица расте в крачка с модерния свят, като съумява да запази уникалността си, базирана на вековна история. Забележителостите на Москва са доказателство за политическата, културна и религиозна власт, която притежава Русия от миналото до днешни дни. Освен световно известния Червен площад, в града има нови арт галерии, отворени в сградите на бивши складове и фабрики, безброй барове и всичко необходимо за вълнуващ нощен живот. Сега обаче, ще Ви представим 7 забележителности, които да разгледате преди да падне нощта:

 

7 страхотни забележителности в Москва

 

1. „Болшой Театър“

 

7 страхотни забележителности в Москва

 

Тук, през 1877 година, се състои първото представление на легендарния балет „Лебедово езеро“. Въпреки, че по това време П.Чайковски все още не е извоювал заслужената си слава, неговите прекрасни балетни представления определено са допринесли за славата на Болшой театър в последствие. Сградата е сред атракциите на Моска от 1824 год, а скорошната реновация е успяла да възстанови предишния й разкош. Недейте да пропускате да си купите билет и да се насладите на някое от изпълненията на световно известните балетни трупи.

 

 

2. Паркът „Горки“

 

7 страхотни забележителности в Москва

 

Официалното наименование на парка е Парк на културата, но е наречен още и на известния руски писател. Ако търсите спокойствие и забавление извън шумния град, това е мястото, където да се скриете от тълпите. Паркът се извива по течението на река Москва и предлага доста разнообразие на своите посетители. Освен да се насладите на свежестта на зеленината, можете да се позабавлявате и в увеселителния парк, в който има две влакчета на ужасите, въртележки и много други вдигащи адреналина атракции. Една от най- любопитните атракции в парка Горки е съветската совалка Буран, която в крайна сметка попада тук, вместо някъде в космоса.

 

 

3. Катедралата „Успение Богородично“

 

7 страхотни забележителности в Москва

 

Катедралата била основната руска църква и мястото, където били погребвани значими исторически личности. Днес е една от най-разпознаваемите московски забележителности. Петте й златни купола доминират пейзажа в околоността, а интериорът може да спре дъха. Тук има ценни фрески, датиращи отXVII век, както и големи икони.

 

 

4. Московски музей на модерното изкуство

 

7 страхотни забележителности в Москва

 

Музеят разполага с невероятна колекция изкуство от XX век – картини, графики и скулптури, както на руски творци, така и на чуждестранни. Музеят е най-известен със своите авангардни колекции, които включват творбите на известни руски художници между които Кандински, Шагал и Малевич.

 

 

5. Галерията с ледени скулптури

 

7 страхотни забележителности в Москва

 

Това, учудващо, е целогодишна атракция в Москва. Галерията се помещава в охладена палатка в парка Красная Пресня и моментално ще Ви освежи дори в най-горещия ден. Потопете се в ледения свят на руските приказки, обогатен с успокояваща музика и цветни светлини. Погрижете се да облечете специалните елеци и покривала за крака, които Ви се дават след като платите входната такса.

 

 

6. Държавният музей

 

7 страхотни забележителности в Москва

 

Запознайте се с руската история и се върнете назад чак до Каменната ера. Сградата на музея е построена през XIX век, като всяка от стаите е декорирана в различен стил, който представя определен регион или период. Музеят е една от неизбежните московски забележителности, а посещението определено си заслужава – то си е истинско пътуване във времето.

 

 

7. Дворецът Терем

 

7 страхотни забележителности в Москва

 

Може би всеки от нас е виждал фасадата на Кремлин поне на снимка, а ако сте решили да посетите Москва трябва да го разгледате и отвътре. Дворецът Терем е считан за най-красивият от всички кремлински дворци и моментално ще Ви пренесе в епохата на руските царе. Направете си царска разходка през хола, столовата, спалнята, кабинета и накрая, не забравяйте да разгледате малката църква.

 

 .

Comments are closed.