50 000 войници са необходими за унищожаването на Рака и ИД

50 000 войници са необходими за унищожаването на Рака и ИД

Публикувано от:

За превземането на столицата на Ислямска държава (ИД) Рака в Сирия ще са необходими поне 50 000 войници на терен. В същото време те ще имат нужда от мощна артилерийска подкрепа, танкове и самолети. Това каза британският бригаден генерал Бен Бари пред вестник “Таймс”.

След кървавите атентати в Париж на 13-ти ноември Западните държави, заедно с Русия, се готвят за окончателна разправа с т.нар. Ислямска държава. Това ще бъде “битката на стотина армии”, пише изданието и пояснява, че ще бъде необходимо да се обединят досега непримирими сили, интереси, и надежди за унищожаването на ИД в Рака, където ислямистите вече се подготвят за битката, изграждайки защитни стени и подземни тунели.

Трябва да се обединят кюрдите, силите срещу режима на Асад, но и армията на Асад, за която се твръди, че “е една компетентна сила на терен”. За същата цел ще трябва да се обединят силите на Турция, която е против кюрдите и режима на Асад, но и местните суните и шиити, Русия и САЩ. И чак тогава, с толкова сложна и крехка коалиция, е възможен успех и превземането на Рака. А това ще бъде огромен и решаващ удар срещу силите на ИД.

Западните държави трябва да подсигурят и размяна на разузнавателна информация, данни, логистика, медицинска помощ, подпомагане на ранените, включително и и координация на въздушните удари. Рака трябва да бъде изтрита от земята по подобие на Дрезден през 1945 година, каза от своя страна бившият израелски шеф на Мосад Шабтай Шавит.

Източник: БГНЕС.