24 убити при стрелба в Донецк

24 убити при стрелба в Донецк

Публикувано от:

При обстрел на камион с ранени опълченци в Донецк са били убити най-малко 24 души, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на кореспондент на Пети канал, който се оказал на мястото на събитието.

Кореспондентът е разказал по телефона пред агенцията, че камионът бил обстрелван с гранатомет. По думите му всички, които са били в камиона, са загинали. Според неговите изчисления това са най-малко 24 души.

Информацията за обстрела на камион, превозващ ранени в хода на боевете на летището в Донецк опълченци, е била потвърдена пред ИТАР-ТАСС от пресслужбата на самопровъзгласилата се Донецка народна република. Сблъсъците в района на летището продължават, посочват още от пресслужбата.

Междувременно стана ясно, че лидерът на самообявилата се Донецка народна република Денис Пушилин е избягал от сградата на областната държавна администрация в Донецк. Той е бил придружаван от въоръжени мъже, като понастоящем местонахождението му е неизвестно. В социалните мрежи вече се разпространяват призови да се открие местонахождението на “самозванеца”.

Пушилин е в неизвестност след като обяви, че на територията на Донецката народна република ще бъде въведено военно положение, както и след пускането в You Tube на негово видеообръщение към руския президент Владимир Путин с молба за предоставяне на бойци и хуманитарна помощ.

Източник: БТА