13 души са ранени при обстрелите край Луганск

13 души са ранени при обстрелите край Луганск

Публикувано от:

Луганск. 13 души, в това число дете са ранени през изминалото денонощие в резултат на нестихващи сражения, съобщи РИА Новости.

„За изминалото денонощие в областния център се случиха редица извънредни ситуации и въоръжени сблъсъци. В продължение на целия ден (4 юли) при постоянен обстрел на града, са пострадали 13 души, включително 11-годишно дете. Те са с шрапнелни ранения и настанени в местна болница“, се казва в съобщението.

От обстрела са полуразрушени няколко сгради, пътищата, електроснабдяването, водна станция, на места е спряна водата и електричеството.

Същевременно, много от жителите на Донецк са решили да напуснат града, преди началото на мащабните военни действия, макар градските власти още да не са обявявали евакуация.

„След като опълченците оставиха Славянск, ние се опасяваме, че украинските военни формирования ще влязат и в Донецк“, разказа местна жителка Альона Бондаренко пред камерата на тв канал “Россия 24”. Повечето от хората се надяват да получат подслон в пунктовете за временно настаняване на територията на Русия, някои ще се настанят при роднините си.