Издадена е 100 000 виза за тази година от посолството ни в Москва

Публикувано от:

 Посолството на Република България в Москва издаде 100 000 виза за тази година на 2-годишната руска гражданка Оксана Шишкина от град Москва, съобщиха от българското  посолството в  РФ.

 По установена вече традиция Оксана и Елена Шишкини получават и специален подарък – едноседмична почивка в хотел “ДабълТрий Хилтън” 5 звезди, като продължение на планирания си отдих в комплекса “Златни пясъци. Изпращащият туроператор ТРАНСАЕРО ТУРС ще предостави безплатен самолетен билет на Оксана, а приемащият туоператор КИТТ ще подари безплатен трансфер на територията на България.

Посолството на България в Русия, министерството на икономиката и енергетиката на България със съдействие на българския туристически бизнес са партньори в осигуряването на наградния фонд.

И тази година българското посолство в Москва отбелязва традиционен интерес на руските граждани да пътуват и почиват в България. За месец май 2014 г. само в Москва е отбелязан ръст в броя на издадените визи от около 9 процента в сравнение със същия период на миналата година. Средно на ден в консулството се издават по 4000-5000 визи.