Русия отхвърли претенциите на САЩ относно разполагането на въоръжени сили в Крим

Русия отхвърля претенциите на САЩ относно разполагането на въоръжени сили в Крим. Това заяви пред РИА Новости директорът на отдела за сигурност и разоръжаване към Министерството на външните работи на Русия Михаил Улянов.

По-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че в Крим е разгърната самодостатъчна група руски войски. В Държавния департамент на САЩ счетоха, че това противоречи на Минските споразумения и възпрепятства усилията за прекратяване на конфликта в Източна Украйна.

Улянов отбеляза, че Русия има правото по свое усмотрение да решава въпросите, свързани с разполагането на силите и средствата на своя територия. Той добави, че Москва винаги се е държала по-коректно по отношение на Вашингтон и не се е опитвала да посочва какви въоръжени сили и в каква численост да бъдат разполагани в един или друг американски щат.

„Това, че те се опитват да ни дават подобни препоръки и да ни отправят искания, може да се оцени, меко казано, като не съвсем политически коректно“, заяви Улянов.