Тръмп: Народът в Крим реши, че е по-добре да бъде с Русия и САЩ трябва да отчитат това

Американският милиардер Доналд Тръмп счита, че народът на Крим е направил избора си в полза на Русия и САЩ трябва да отчитат този факт. Това той заяви в интервю за телевизия ABC, предаде ТАСС.

На въпрос, дали е готов да признае Крим за част от Русия, Тръмп отговори: „Ще разгледам тази възможност“. „Обаче, знаете ли, народът на Крим, както съм чувал, би предпочел да бъде с Русия, отколкото там, където е бил преди. И това трябва да се има предвид“, подчерта кандидатът за президент на САЩ.

„Що се отнася до Украйна, то там цари безпорядък. И така се случва, когато на власт е администрацията на Обама с неговите здрави връзки с НАТО. С всички тези здрави връзки с НАТО, Украйна е в безпорядък“, добави републиканецът.

Той счита, че признавайки Крим за част от Русия, Вашингтон ще си осигури помощта на Москва в борбата срещу терористичната групировка „Ислямска държава“.

На въпрос на журналиста, дали е готов да подобри отношенията си с Русия, примирявайки се с присъединяването на Крим към РФ, Тръмп отвърна: „Вие знаете, че аз с нищо не се примирявам, нали? Обаче, ако ние сме в добри отношения с Русия и тя ни помогне да се избавим от ИД, честно казано, тук става дума за много пари и много животи. Това ще бъде нещо положително, а не отрицателно“.

Тръмп също така увери, че ако бъде избран за президент, ще води политиката по отношение на Русия по друг начин от този на Обама. „Ние ще се справим по-добре. И отношенията ни с Русия ще бъдат по-добри“, отбеляза републиканецът.

Той увери, че няма никакви връзки с Русия в сферата на бизнеса и никога не се е срещал с руския президент Владимир Путин.

„Нямам никакви отношения с Путин. Никога не съм се срещал с него“, каза политикът. „Ако страната ни е в състояние да се разбира с Русия, то това би било великолепно“, добави той.

Запитан, дали има инвестиции или дългове в Русия, републиканецът отговори с краткото: „Не“, като припомни, че преди пет години и купил къща в Палм Бийч за 40 млн. долара и я продал на руснак за 100 млн. долара.

„Дали ще продам къща на руснаци при възможност? Може би. Аз се занимавам с това. Имам много къщи. Но нямам никакви отношения с Русия“, подчерта Тръмп.