Путин: Диалогът е единственото решение на кризата в Украйна

Руският президент Владимир Путин обвини новите власти в Украйна, че тласкат страната към бездна, но заяви, че диалогът е единственият начин за излизане от задълбочаващата се криза.

„Само чрез диалог, чрез демократични процедури, а не чрез използването на въоръжени сили, танкове и самолети може да бъде наложен ред в страната“, заяви Путин в началото на сеанс с въпроси и отговори на руски граждани, предаван пряко по телевизията.

Той обвини украинските власти, които дойдоха след свалянето на президента Виктор Янукович, че тласкат страната към „бездна“. Путин определи като глупост твърдението, че руски сили действат в източната част на Украйна. Той заяви, че всички участници в протестните действия са местни граждани.

Руският президент определи като противоконституционно изземването на властта в Киев, след като Янукович отложи подписването на споразумението за асоцииране с ЕС. В резултат на това рязко се увеличили националистическите прояви и хората в някои области на Украйна са загрижени за собствената си безопасност, каза още Путин. /АФП и ИТАР-ТАСС