Поканиха Елтън Джон на публична дискусия в Русия

Депутатът oт законодателното събрание на Санкт Петербург Виталий Милонов, известен като автор на закона за забрана на пропагандата на хомосексуализма, покани на публична дискусия британския певец Елтън Джон, който по-рано изяви желание да обсъди с руския президент Владимир Путин правата на хомосексуалистите. Това свое желание сър Елтън Джон изяви миналата седмица в интервю за BBC. По-рано певецът поде темата за толерантността и правата на човека в Украйна по време на форума „Ялтинска европейска стратегия“ (YES) в Киев.

„Никой не търси среща с Елтън Джон, но самият той изпитва силно желание да учи страната ни на някакви ценности, които по никакъв начин не съответстват на културните ценности на нашия народ. Аз съм готов да участвам в публична дискусия с него, за да докажа, че той не е прав и да го поставя на мястото му“, заяви Милонов пред РИА Новости.

Депутатът Виталий Милонов получи широка известност като автор на петербургския закон за забрана на пропагандата на хомосексуализма. В неделя бе публикуван указ за награждаването на Милонов с орден „За заслуги пред Отечеството“ II степен „за активната законотворческа дейност и дългогодишната добросъвестна работа“.