Макетът на „Златния пръстен“: как да посетите всички древни градове на Русия за един час

Ярославският музей е пресъздал в миниатюра разпознаваеми места от древните градове на Русия. Разглеждането му е гарантирано удоволствие!

https://showmaket.ru/

В шоу макетът на „Златния пръстен“  всички градове от популярната туристическа забележителност са събрани в миниатюра, разположена в едно помещение.

За да обиколите основния туристически маршрут на Русия, ще ви е нужна поне седмица. А тук можете бегло да проучите забележителностите само за час.

Макетът не показва само основните забележителности и древните църкви, а пресъздава живота и атмосферата на градовете.

Тук камион бърза да достави материали на строителна площадка, влакове пристигат на гарата (точно по график), деца си играят на въртележка в парка, също така е показан пожар в хижа, който се потушава от пожарникари.

В целия макет създателите оставят много малки интересни детайли и загадки, които са вълнуващи за разгадаване и разглеждане. (Тук е дори и Путин, който язди мечка в гората, точно като от интернет меме).

Върху 84-те кв. метра на макета живеят 5163 малки човечета. И всеки от тях има свой живот, свои проблеми – някой ремонтира велосипед, друг е катастрофирал, а трети е отишъл на митинг.

Главните градове на Златния пръстен също са представени в миниатюра: Ярославъл, Кострома, Углич, Иваново, Ростов Велики, Переславъл-Залески, Сергиев Посад, Владимир, Суздал. Както и градове, които официално излизат отвъд Пръстена, но са неразривно свързани с него чрез своето културно и историческо минало: Рибинск, Шуя, Палех, Тутаев.

Докато в Кострома е зима, Нова година (в края на краищата там се е родила Снежанка) и хората карат ски, в Ярославъл е лято и феновете се тълпят около Арена-2000.

В „града на булките“ Иваново се шегуват със стереотипите – може да видите булки в бели рокли, а в кремъла на Ростов Велики се провеждат екскурзии.

Всеки обект има свой уникален звук – независимо дали е звукът на водата във ВЕЦ „Углич“ или камбанният звън на „Троице-Сергиевата“ лавра в Сергиев Посад.

Нощта настъпва на всеки 10 минути, но животът продължава да кипи. В градовете грейват светлините, а в прозорците на жилищните сгради се виждат запалени лампи. Някъде се забелязват фойерверки, а колите осветяват пътя с фаровете си.

„Изчисляването на радиуса на завой на железопътните линии, правилното подреждане на електронните блокове, обмислянето на автомобилните маршрути и сглобяването на всички необходими механизми са най-трудните задачи“, споделя авторът на проекта Андрей Назаров.

https://www.youtube.com/watch?v=5NO0wBldcpo&t=13s

147 художници, инженери и звукови дизайнери работят върху този миниатюрен свят в продължение на две години. И дори днес може да надникнете в тяхното студио (или да отидете на екскурзия) и да видите как поправят нещо, тестват влакове и подготвят нови детайли, сгради и сюжети.

Повече информация на уебсайта на музея.

Източник:

https://bg.russiabeyond.com/travel/339143-maket-na-zlatnia-prasten