Четирима души загинаха за едно денонощие в Донецк

Четирима души са убити и шестима са ранени в резултат от обстрела на украинските военни в Донецк и областта, съобщават от ДНР, предаде телевизия „Звезда“.

Под прицела на украинската армия се озовало и едно от най-големите в Европа предприятия за обработка на минерали „Докучаевски комбинат“.

„В град Докучаевск артилерийски снаряд попадна в кариерата на „Докучаевски комбинат за доломит“, в резултат на което загина един от работниците в предприятието“, съобщават от министерството на извънредните ситуации в ДНР.

В момента взривове отекват отново в района на летището в Донецк. По-рано говорителят на Народния съвет на ДНР Андрей Пургин съобщи, че на поредното заседание в понеделник на работната контактна група е прието решение за прекратяване на огъня на територията на донецкото летище от 18 ч. във вторник.

Заради действията на киевските власти Донбас на практика се намира в блокада. В югоизточната част на страната вече не се допускат камиони с хранителни стоки и продоволствия, не се изплащат заплати, пенсии и социални помощи. Хората са останали без средства, с които да живеят.