Ходаковский отрича да е заявявал пред Reuters, че опълченците разполагат с „Бук“

По-рано агенция Reuters разпространи информация, че командирът на сражаващия срещу украинските правителствени сили батальон „Восток” Александър Ходаковский е заявил в интервю с неин кореспондент, че опълченците разполагат със зенитно-ракетни комплекси „Бук”, предаде РИА Новости.

По-късно в интервю за Russia Today Ходаковский опроверга думите си пред Reuters, като обясно, че в хода на беседата с кореспондента на западната агенция той е разсъждавал за различните версии за падането на малайзийския пътнически самолет, но основната му теза е била, че няма сведения за наличието на подобно оръжие у опълченците. В частност, Ходаковский заяви, че опълченците не разполагат със ЗРК „Бук” в района на град Снежное, откъдето е бил свален малайзийският Боинг. Освен това, той е казал пред руската телевизия, че има видеозапис с интервюто, който може да предостави за доказателство, че не е говорил пред агенцията за наличието на ЗРК у опълченците.

„Придържаме се към изложената от нас версия”, каза пред РИА Новости представителят на агенция Reuters по корпоративните въпроси Дейвид Крандуел.