Хиляди се стекоха на руския щанд на коледния Благотворителен базар в София

Хиляди българи вкусиха Русия – буквално и преносно, на щанда, уреден от Посолството на страната в България в рамките на Благотворителния базар в софийския Интер Експо Център в неделя (4 декември). Руският щанд бе един от най-внушителните и заслужено привлече вниманието на посетителите с разнообразието от изделия и изненади, които предложи.

Щандът беше отрупан с кулинарни изкушения за всеки вкус.
Щандът беше отрупан с кулинарни изкушения за всеки вкус. Снимка Цветина Борисова
 Внушителният флаг на Русия привличаше погледите на любопитните посетители на Зала 4 още от входа – под него на мащабна площ бе разгърната истинска палитра от цветове, коледни изненади, сувенири, вкусове и традиционни изделия от обширната руска държава. Момичета и момчета, облечени в традиционни руски носии, посрещаха минувачите с усмивка и им предлагаха да опитат от красивите и изкушителни храни и напитки, които бяха приготвили.

Към щанда бе оформена и детска работилница, където най-малките, а и големите, оцветяваха традиционни руски коледни фигурки и матрьошки под умелите напътствия на руски майстори.

Цветина Борисова За най-малките, а и за големите, имаше специален кът за традиционни руски творчески занимания.
За най-малките, а и за големите, имаше специален кът за традиционни руски творчески занимания. Симка Цветина Борисова

Част от програмата бе и увлекателна фолклорна програма, подготвена от деца на служителите в посолството на Русия.

Благотворителният базар на Международния женски клуб в София се организира за 22 път. На събитието се предлагат традиционни изделия и продукти, с които отделните страни най-много се гордеят. С набраните средства пък се финансират разнообразни социални каузи на организацията на съпругите на чужди дипломати и бизнесмени у нас – образователни програми, програми за извеждане от социалните домове и за интеграция, подкрепа на хора с увреждания, на жени и възрастни хора, както и на деца, лишени от родителска грижа.

Източник:  „Руски дневник“