Украйна предлага на Русия да изпрати друг участник на „Евровизия-2017“

Украинските власти обявиха, че са готови да приемат представител на Русия в „Евровизия-2017“ в случай, че Юлия Самойлова бъде заменена с друг участник, който няма проблеми с украинското законодателство.

Както съобщи вицепремиерът Вячеслав Кириленко, „ние сме готови да приемем всичките 43 страни-участници в „Евровизия“, включително и представител на Русия. Самата Русия може да намери изход от тази ситуация, като предложи участник, който няма проблеми с украинското законодателство. Така въпросът ще бъде решен много бързо“. Той изрази надежда, че Москва ще приеме тези условия.

Самойлова трябваше да представи Русия на „Евровизия-2017“ с песента „Flame Is Burning“, но службата за сигурност на Украйна (ССУ)забрани влизането й в страната за срок от 3 години, въз основа на получени данни за нейни нарушения на украинското законодателство. ССУ смята, че с концерта си през 2015 г. в Крим Самойлова е нарушила постановление на правителството на Украйна, според което чужденците трябва да имат специално разрешение, за да посетят полуострова.

Полуфиналите на конкурса Евровизия ще се проведат в Киев на 9 и 11 май, а финалът – на 13 май. В Евровизия-2017 ще участват певци от 43 държави.

Източник: БГНЕС