Украйна плаши със санкции Горан Брегович

В Министерството на външните работи на Украйна заявиха, че има всички основания да се наложат санкции към сръбския музикант Горан Брегович. В Киев отмениха негов концерт, след като Брегович посети „анексирания“ Крим, пише „Украинска правда“, цитирана от „Сега“.

„Нашите служби имат всички основания да употребят към него съответните санкции. Какви ще бъдат тези санкции, ще решат службите“ – заяви говорителят на министеството Евгений Перебийнис.

По-конкретно, в украинското ведомство отбелязват, че на артиста могат да му забранят да влиза в Украйна, заради нарушението на Брегович и посещението му в Крим.

„Ние следим посещенията на чужденци в Автономна република Крим. Най-напред отделяме внимание на публичните личности и политиците. Ако някое лице наруши законодателството на Украйна, то към него могат да се осъществят определени мероприятия“ – пояснява Перебийнис.

По-рано бе съобщено, че в Киев отмениха концерта на Брегович, който трябваше да се състои на 16 май. Това стана защото музикантът на 26 март посети Крим без разрешение на украинските власти.