Украински военни обстреляха училище в Славянск

В сряда военни от Националната гвардия на Украйна подложиха на артилерийска стрелба училище в Славянск, предаде lifenews.ru.

В резултат от стрелбата, един от снарядите попадна на покрива на сградата на училище №13 в Славянск и падна в актовата зала, където минути преди това е имало ученици.

Ученици и преподаватели се страхуват да напуснат сградата на училището.

„Ние работехме и изведнъж се чу страшен взрив, всичко наоколо се покри с прах и стъкла. Ние избягахме в мазето. Снарядът попадна на покрива над актовата зала и ние стоим тук вече два часа”, съобщи една от учителките.

Някои от родителите, разбрали за случващото се, рискуваха и тръгнаха да спасяват децата си.

Взривове се чуваха и от жилищните квартали в града. Почти всички прозорци на къщите на ул. „Младежна” са изпочупени от взривовете. Един от снарядите попадна върху автомобил и го запали. За щастие, пострадали от случилото се няма.

По предварителни данни, в резултат на обстрела са пострадали повече от 10 човека, 6 души са хоспитализирани. Както стана известно по-рано, лекарите не успяха да спасят четиригодишното дете, което пострада при минометния обстрел.

Стрелбата над Славянск продължава. Лекари оказват първа помощ на ранените по време на престрелките.

На мястото на взривовете пристигна отряд на народното опълчение. Бойците предупредиха местното население, че обстрелът може да започне във всеки един момент и посъветваха гражданите да не напускат домовете си.

В град Славянск в резултат на геноцида срещу собствения народ от ръцете на военните всеки ден загиват мирни жители. От поредния обстрел на 26 май загинаха трима души. Вече трета седмица украинските военни подлагат града на обстрел.