Украинските медии представиха кадри от видеоигра за доказателство срещу Русия

Украинските медии представиха кадри от видеоигра за доказателство срещу Русия

Публикувано от:

През последните дни в украинските медии протича активно обсъждане на видеозапис, който уж доказва обстрела от страна на Русия на украинска територия, съобщават от РТ.

Интернет порталът Цензор.Нет публикува новината, че американски спътници са заснели артилерийски обстрел на територията на Украйна от страна на Русия. Материалите са подкрепени с видео и скриншотове, заснети от американските спътници.

Дотук всичко изглежда напълно нормално, но… Наблюдателни интернет потребители веднага успяха да забележат нередностите. Кадрите, показани от украинската медия, уж представящи запис от американски спътник, се оказаха скриншотове от компютърната игра  Flaming Cliffs 2.

http://www.youtube.com/watch?v=Yevan5Bpzac

Това съвсем не е първият случай, в който украинската страна изкривява фактите, като представя измислени снимки и видеоматериали.

Припомняме, че на 19 юли на сайта на украинската Служба за сигурност се появи съобщение, което имаше за цел да докаже, че по заповед на Русия „всички ЗРК „Бук“ се извозват от Украйна обратно на територията на РФ“. Интернет потребителите обаче забелязаха, че една от представените снимки е скриншот на видео, заснето през март 2014 г. На кадрите се вижда път с топящ се сняг, хора със зимни дрехи и установки „Бук“ на украинската армия. На тези снимки от март украинският „Бук“ е с номер 312. В сайта на СБУ бе публикувана снимка на ЗРК със същия номер, за който се твърди, че е руски.