Украинската армия обстрелва Горловка, сред загиналите е и дете

Трима мирни жители, сред които едно дете, загинаха в украинския град Горловка в резултат от прякото попадане на снаряд върху жилищна сграда, съобщи РИА Новости, цитирайки представителя на министерството на отбраната на ДНР Едуард Басурин.

„Били са двама възрастни и три деца. Загинали са 12-годишно момиче и баща му. Живи са останали майката, която е с множество рани, момчето, което също е ранено и момиченце на три седмици“, заяви Басурин.

По-късно стана ясно, че при обстрела на жилищната е загинал още един мирен жител.

Ранени са четирима души – трима мирни граждани и един опълченец, съобщи още Басурин.

Обстрелът в Горловка потвърждава за пореден път, че Украйна така и не е оттеглила тежкото оръжие от линията на съприкосновение, каза още Басурин.

Днес в Горловка са пристигнали служители на специалната мониторингова мисия на ОССЕ.

„Заедно с представителите на ОССЕ на мястото на трагедията пристигна заместник командващият корпуса на министерството на отбраната на Донецката народна република Едуард Басурин“, съобщи Донецката информационна агенция. Специалистите работят над установяването на типа оръжие, с който е извършен обстрелът. Представителите на ДНР нееднократно обвиниха украинската страна за използването на оръжие, което е забранено според Минските споразумения.

По-рано украинските военни взривиха локомотив в Луганска област. Няма пострадали при взрива, но движението на влаковете в областта временно е спряно. Според Басурин под локомотива е била задействана бомба, която била поставена на релсите.