Турчинов: Референдумът няма юридически последствия

„Фарсът, който терористите наричат референдум, няма да има никакви юридически последствия освен наказателната отговорност за неговите организатори.“  Така коментира референдума, който се състоя в Донецкия басейн, председателят на Върховната Рада и и.д. президент на Украйна Александър Турчинов, предаде украинската агенция УНН,позовавайки се на пресслужбата украинския парламент.

„Това не е нищо друго освен пропагандистко прикритие на убийствата, отвличането на хора, насилието и други тежки престъпления“, каза още Турчинов.

По думите му тези разрушителни за икономиката на Донецката и Луганската област процеси застрашават живота и благополучието на гражданите.

„В същото време властта ще води диалог с онези хора в Източна Украйна, чиито ръце не са изцапани с кръв и са готови да отстояват своите цели и убеждения чрез законни средства“, добави Турчинов.

Председателят на украинския парламент каза още, че Киев ще продължи и занапред „борбата си срещу терористите, диверсантите и престъпниците“.

На вчерашния референдум над 90% от гласувалите са подкрепили независимостта от Украйна. Референдумите в Донецка и Луганска област бяха осъдени като незаконни от властите в Киев и Запада.